موزیک

نقش هنر و موسیقی در آموزش و پرورش

نقش هنر و موسیقی در آموزش و پرورش چند وجهی است و در رشد کل گرایى دانش آموزان نقش حیاتی دارد. آموزش هنر و موسیقی مزایای متعددی را ارائه می دهد که فراتر از آموزش مهارت های خلاق است. در اینجا به برخی از جنبه های کلیدی نقش آنها در آموزش و پرورش اشاره می کنیم:

رشد شناختی:
هنر و موسیقی فرایندهای مختلف شناختی مانند حل مسئله، تفکر انتقادی و خلاقیت را درگیر می کند. این مهارت ها در همه زمینه های آموزش و زندگی ضروری است.
بیان احساسی و بهزيستي :
هنر و موسیقی خروجی برای بیان عاطفی را فراهم می کند و به دانش آموزان کمک می کند تا هوش عاطفی را توسعه دهند و با استرس، اضطراب و دیگر احساسات مقابله کنند.
خلاقیت و نوآوری:
هنر و موسیقی خلاقیت و نوآوری را پرورش می دهند و دانشجویان را تشویق می کنند که خارج از جعبه فکر کنند و راه حل های رمان برای مشکلات پیش می آیند.
مهارت های ارتباطی:
یادگیری بیان خود از طریق هنر و موسیقی می تواند مهارت های ارتباطی کلامی و غیر کلامی را بهبود بخشد، همان طور که دانش آموزان توانایی انتقال افکار و احساسات خود را به طور موثر توسعه می دهند.
تقدیر فرهنگی:
مواجهه با اشکال مختلف هنری و ژانرهای موسیقی دانش آموزان را با فرهنگ ها و سنن مختلف آشنا می کند و آگاهی و تحمل فرهنگی را ترویج می کند.
تقدیر از زیبایی شناسی:
آموزش هنرها و موسيقى حساسيت هاى زيبايى شناسى دانش آموزان را بالا مى برد و آنها را قادر مى ساخت تا آثار هنر و موسيقى را مورد توجه و نقد قرار دهند.

art and music at school
رشته و مدیریت زمان:
یادگیری یک ساز یا تمرین یک صنعت مستلزم نظم و مدیریت زمان، مهارت های ارزشمند زندگی است که می توان به دیگر حوزه های آموزش و پرورش و فراتر از آن انتقال یافت.
کار گروهی و همکاری:
اجراهای گروهی و پروژه های هنری تشویق به کار گروهی و همکاری، آموزش همکاری دانش آموزان برای رسیدن به یک هدف مشترک است.
اعتماد به نفس:
هنر و موسیقی فرصت هایی را برای دانش آموزان فراهم می کند تا با کسب مهارت در کارهای هنری انتخابی خود اعتماد به نفس خود را ایجاد کنند.
بهبود عملکرد تحصیلی:
تحقیقات نشان می دهد دانش آموزان درگیر در رشته های هنری و موسیقی گرایش به انجام بهتر در سایر موضوعات دارند چون مهارت های شناختی که از طریق هنر و موسیقی توسعه یافته می توانند در زمینه های مختلف یادگیری کاربرد داشته باشند.

مهارت های حرکتی و هماهنگی:
نواختن سازهای موسیقی یا درگیر شدن در هنرهای تجسمی می تواند مهارت های حرکتی خوب و هماهنگی چشم را بهبود بخشد.
یادگیری چند حسی:
هنر و موسیقی با توجه به حس های مختلف، یادگیری را تجربه چند حسی تر می کند که می تواند به ویژه برای دانش آموزان با سبک های یادگیری متفاوت مفید باشد.
نامزدی طولانی مدت:
هنر و موسیقی می تواند سرگرمی ها و علایق مادام العمر به دانش آموزان ارائه دهد که در رفاه عمومی و رشد شخصی آنها نقش دارد.
فرصت های شغلی :
برخی از دانشجویان ممکن است در رشته های هنری یا موسیقی به دنبال فعالیت های حرفه ای باشند و در معرض مواجهه زود هنگام با این رشته ها می تواند در توسعه مهارت ها و شور و اشتیاق لازم کمک شایانی به آنها کند.
تشویق یک ذهنیت رشد:
آموزش هنر و موسیقی می تواند ذهنیت رشد را در دانش آموزان به وجود آورد که در آن چالش ها و شکست ها را فرصت های رشد و بهبود می دانند.
گنجاندن هنر و موسیقی در برنامه درسی آموزشی می تواند از طریق کلاسهای اختصاصی، فعالیت های خارج از برنامه و یا ادغام در موضوعات دیگر حاصل شود. مهم اين است كه آموزش هنرها و موسيقى را نبايد به عنوان يك بخش لاينفك از آموزش مدون دانست كه از رشد فكرى، عاطفى و اجتماعى دانش آموزان حمايت مى كند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا