سلامت

نکاتی در مورد جلوگیری از دیابت نوع دو

دیابت نوع 2 (T2D) یک بیماری مزمن است که از ناتوانی بدن در استفاده موثر از انسولین ناشی می شود. متاسفانه در حالی که اقدامات پیشگیری کننده ای وجود دارد که می توان برای پیشگیری از رشد این شکل از دیابت اقدام کرد اما کاملا قابل پیشگیری نیست.

افرادی هستند که انسولین ناکافی تولید می کنند تا به طور موثر قند خون را مدیریت کنند و دیگران که انسولین تولید می کنند اما بدن آنها قادر به استفاده موثر از آن نیست. این حالت اخیر به عنوان مقاومت انسولین شناخته می شود. اگر به طور موثری مدیریت نشود می تواند منجر به بالا شدن سطح قند خون در بدن شود که در نهایت می تواند به اندام های حیاتی بدن مانند چشم، کلیه، اعصاب و قلب آسیب وارد کند.

دیابت نوع 2 در آمریکا شایع است که تقریبا 1 درصد از هر 10 آمریکایی که مبتلا به دیابت هستند، 90-95 درصد از این موارد نوع 2 هستند. اتخاذ رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم، نظارت بر میزان قند خون و حفظ سایر رفتارهای سالم می تواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.

جلوگیری از دیابت

این مطلب به درک دیابت نوع 2، افراد بیشتر در معرض خطر، چگونگی تاثیر ژنتیک بر ریسک، نکات کاهش ریسک و بحث های مفید برای داشتن با ارائه دهنده خدمات درمانی شما تبدیل می شود.

بزرگسالان 45 ساله و سالمندان بدون توجه به نوع، بیشترین خطر ابتلا به دیابت را دارند. دیابت نوع 1 اغلب در اثر حمله خودایمنی به سلول های تولید کننده انسولین بدن ایجاد می شود در حالی که دیابت نوع 2 معمولا ناشی از مقاومت انسولین است.

همچنین عوامل خطر دیگری نیز برای T2D در نظر گرفته شده است:

دیابت را می توان به روش های مختلف تشخیص داد. برای برخی علائم قابل توجه منجر به آزمایش و تشخیص می شود در حالی که برای برخی دیگر این بیماری می تواند برای دوره های طولانی مدت بی توجه باشد و در طول مسیر آسیب های قابل توجهی به همراه داشته باشد.

داشتن یک عضو خانواده مستقیم مبتلا به دیابت احتمال تشخیص شما را 5-10 برابر افزایش می دهد. با این حال هر کس با سابقه خانوادگی دیابت لزوما دچار دیابت نمی شود.

در حال حاضر یک آزمایش ژنتیکی مستقیم برای پیش بینی دیابت در دسترس نیست. به شما توصیه می شود که سرویس دهنده بهداشت و درمان خود را از هرگونه سابقه پزشکی خانوادگی مطلع کرده و هر گونه نشانه ای از T2D را بلافاصله پس از ظاهر گزارش دهید.

پرداختن به عوامل خطر قابل تغییر می تواند به میزان قابل توجهی در خطر ابتلا به دیابت تاثیر گذار باشد. درخواست کمک از یک متخصص پزشکی هنگام انجام تغییرات سبک زندگی، تصمیم گیری های دارویی یا بحث درباره گزینه های درمانی همواره مفید است.

diabetes

اگرچه ابزار غربالگری خاصی برای پیش بینی دیابت وجود ندارد، اما آزمایش های خونی منظم می توانند در تشخیص این ویروس کمک کنند. به طور معمول سطوح تصادفی گلوکز خون می تواند در هر زمان که باشد یک اسنپ از سطح قند خون شما را تامین کند. آزمایش هایی مانند هموگلوبین A1C طی سه ماه روند قند خون شما را زیر نظر دارد.

چنین آزمایشات خونی را می توان در یک اداره یا تنظیم آزمایشگاهی انجام داد. عوارض جانبی ممکن است شامل کمی درد در محل تزریق و کبودی خفیف باشد که ممکن است چند روز دوام داشته باشد.

تغییر شیوه زندگی ممکن است در پیشگیری یا تاخیر دیابت کمک کند. دستورالعمل های فعلی عبارتند از:

این توصیه های سبک زندگی در یک متا آنالیز اخیر مطالعات متعدد برای کاهش ریسک T2D تا 47 درصد نشان داده شده است که با یافته های حاصل از اولین مطالعه شده در سال 2002 مطابقت دارد.

ارائه دهنده خدمات درمانی شما می تواند در این تحول در سبک زندگی کمک و تشویق ارائه دهد. ممکن است از برنامه های آموزش دیابت، مشاوره با یک متخصص تغذیه و یا پیوستن به یک برنامه ورزشی بهره مند شوید. پژوهش های آتی به چگونگی ادغام این تغییرات سبک زندگی و سازگارسازی توانایی ها و شرایط مختلف خواهد پرداخت.

تنها تعداد کمی از داروها مانند متفورمین وجود دارند که می توانند شروع دیابت نوع 2 را به تاخیر بیندازند. با این حال اگر پیش دیابتی هستید یا به T2D مبتلا شده اید، ممکن است ارائه دهنده شما برای کمک به مدیریت سطوح قند خون خود دارو تجویز کند.

مطمئن باشید که متوجه هستید که چگونه قند خون خود را بررسی کنید و داروهای خود را مصرف کنید. قندهاي غيرطبيعي خون مي توانند عوارض جدي و ساير مسائل بهداشتي را ايجاد كنند.

هم داروهای خوراکی و هم تزریقی وجود دارند که برای درمان دیابت نوع 2 استفاده می شوند. ارائه دهنده شما وضعیت سلامت شما را در نظر خواهد گرفت و در صورت نیاز داروهای تجویز خواهد کرد. بعضی از افراد برای رسیدن به میزان قند خون خود باید داروهای مختلف یا ترکیبات مختلف داروها را امتحان کنند. حتما به تیم بهداشت و درمان خود از هر گونه عوارض جانبی، مشکلات در سطح قند خون یا نگرانی در مورد برنامه درمانی خود اطلاع دهید.

شایع ترین علائم دیابت عبارتند از:

در مورد هر گونه علائمی از دیابت که تجربه می کنید یا هر گونه دغدغه ای که در مورد ابتلا به دیابت دارید با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود صحبت کنید.

حتما قبل از شروع آنها با ارائه دهنده خود در مورد هر گونه شیوه زندگی مهم یا تغییرات پزشکی که می خواهید انجام دهید صحبت کنید.

دیابت نوع 2 شایع ترین شکل دیابت است و به طور معمول افراد بالای 45 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. علایم ممکن است در ابتدا غیر قابل توجه یا ملایم باشد پس هر گونه آزمایش های معمولی که ارائه دهنده شما انجام داده است را پیگیری کنید. راه های مناسبی برای پیشگیری از دیابت وجود ندارد اما کاهش وزن، افزایش فعالیت و خوردن یک رژیم غذایی متعادل ممکن است به آن کمک کند.

اگر مبتلا به دیابت هستید با تیم بهداشت و درمان خود کار کنید تا نحوه کنترل قند خون خود را یاد بگیرید. مصرف داروها و خوردن رژیم غذایی توصیه شده شما می تواند به کاهش عوارض جدی طولانی مدت که در زمان ابتلا به دیابت ممکن است رخ دهد کمک کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا